Våra viktiga hygienrutiner

Vi vet alla hur viktigt det är att ta hand om vår hygien. Och för en del är det också ett stort intresse att ta hand om sin kropp på bästa sätt. Många tycker även att det är roligt att prova nya hudvårdsprodukter i jakten på guldkorn. Ta en titt på Internet och hitta dina nya favoriter.

Välj rätt hygienprodukter

Om du vill få ut det allra mesta av din hygienrutin är det viktigt att du har rätt produkter. Och vad som är rätt varierar mellan olika personer. När du köper hygienartiklar, fundera lite extra på om du exempelvis har några hudproblem som du skulle vilja komma tillrätta med.

Du som ofta blir torr efter duschen kan prova att byta till en mildare duschtvål. Eller ännu bättre – en duscholja. Din hud kan även behöva mer fukt och då kan det vara bra att investera i en fuktgivande bodylotion som är anpassad just för torr hy.

Tänk också på att din hud är känslig. För starka produkter kan störa hudens skyddande barriär och ge upphov till allt från torrhet till eksem. Om din hy är extra känslig kan det vara bra att använda ekologiska och naturliga produkter, då de ofta är mildare.