Ekologisk hudvård

HudvårdVad är egentligen ekologisk hudvård kanske någon undrar, och svaret på den frågan kan faktiskt vara lite svårare än man kan tro. Det saknas en del riktlinjer för vad som är att anse som ekologiska produkter, men det finns en del åtminstone.

Vad är ekologisk hudvård

Det är som sagt något luddigt för vad som egentligen ska kallas för ekologiska hudvårdsprodukter. Men om man ska hårdra det så är det produkter som innehåller huvudsakligen ekologiskt odlade råvaror som ska få kallas för ekologiska. Det är dock också viktigt att hålla koll på att inte produkten innehåller skadliga konserveringsmedel.

Omsorgsfullt val

Själva definitionen av ekologisk hudvård innebär alltså att produkten är tillverkad av ekologiskt odlade råvaror, vilket innebär att exempelvis produkterna kommer från grödor som odlats utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Ett sätt att få ett hum om hur ekologisk produkten egentligen är, är att se till märkningarna på produktförpackningen. Ju fler olika märkningar, desto troligare att det är en bra ekologisk produkt.

Viktigt att ta hand om huden

Det är viktigt att ta hand om sin hud ordentligt, faktum är att kroppen är vårt största utrensningsorgan och varje dag så utsöndras upp till två liter vätska ur huden. Det bästa sättet att stimulera både utrensningsfunktionen och cirkulationen i huden är att torrborsta den. Detta ska man med fördel göra ett par gånger och då med en grov borste eller en svamp i naturmaterial. Man brukar föreslå att börja med fötterna, även på undersidan och därefter fortsätta uppåt över hela kroppen med små cirkelformade rörelser.