Vårda både händer och dina fötter

Dina händer och fötter utsätts dagligen för diverse olika påfrestningar och därför är det extra viktigt att du tar hand om dem. Rengöring och fukt är a och o för att både händer och fötter ska må bra. Här kommer några tips på vad du kan göra hemma för att ta hand om dem.

Börja med att mjuka upp

Ett fotbad gör underverk med dina fötter eftersom det mjukar upp och hjälper dig att få bort eventuella förhårdnade. Tappa upp varmt vatten i en balja och låt dina fötter vila i vattnet cirka 30 minuter. Under tiden kan du passa på att koppla av – kanske lyssna på musik eller en ljudbok. Du kan även göra på liknande sätt med dina händer.

Återfukta är a och o

Det absolut viktigaste i din fot- och handvårdsrutin är att återfukta! Du kan inte slarva med det eftersom det kan leda till både förhårdnader och självsprickor. Bra hand- och fotkrämer återfuktar din hud direkt och gör att du är bättre rustad för yttre påfrestningar. Massera in krämen med lätta, cirklande rörelser och låt huden vila tills den är torr. Vill du gör en riktig ”inpackning” kan du först sätta på plastpåsar och sedan handskar eller strumpor.