Hantera stressen i ditt liv

Höga krav på jobbet, en vilja att förverkliga sig själv och samtidigt hinna med vardagens besvär leder ofta till stress och psykisk ohälsa.

Våra stora folksjukdommar

Idag är stress en av vår tids största folksjukdomar som leder till många sjukskrivningar. Stressymtomen varierar från person till person, men många upplever sömnsvårigheter, oro, ångest, sänkt immunförsvar, utbrändhet, minskad sexlust och håravfall. Det går dock att hitta lösningar och hantera stressen i ditt liv.

Förändra din livsstil

Stress beror ofta på livsstilen. Att uppleva stress ibland är vanligt och kan även vara bra för produktiviteten. Om du däremot ofta känner dig stressad och regelbundet upplever typiska stressymptom kan det vara en bra idé att försöka slå av på takten. Många behöver förändra sin livsstil och ge kroppen och psyket mer vila. Om stressen däremot beror på en närståendes död kan det vara bra att söka professionell hjälp.

Andra smarta lösningar

Utöver livsstilsförändringar och professionell hjälp har det dykt upp smarta innovationer som kan hjälpa till att hantera stress i vardagen. Ett exempel är hälsobandet TouchPoints som kan minska stressen upp till 70 procent. Detta smarta armband har tagits fram för att snabbt lindra stress med mjuka vibrationer som ger en lugnande känsla. Läs mer om detta på nätet på Hälsobandets webbsajt. Där kan du även köpa denna stresslindrande produkt.