Vardagslyx med pedikyr hemma

Våra fötter gör en rejäl insats i det dagliga livet. Ett sätt att tacka dem på är genom att unna dig en härlig pedikyr. Visst kan du gå till salong för att göra detta. Men däremellan är det ganska trevligt att ge dig själv lite välbehövlig fotvård hemma. Dessutom blir den stunden ett tillfälle att koppla av, reflektera och njuta av att ta hand om dig själv.

Ett avkopplande fotbad

Steg ett för din hemmapedikyr är ett fotbad. I detta löser du exempelvis upp ett välgörande fotsalt eller ett par droppar eterisk olja efter eget val. Vattentemperaturen bestämmer du själv. Blötlägg fötterna i 10 till 20 minuter så att hård hud och döda celler mjukas upp. Under tiden kan du läsa, lyssna på musik eller kanske helt enkelt bara vara. Därefter torkar du försiktigt av fötterna för att sedan fila dem.

Förbättring över tid

Viktigt när du filar fötterna är att vara försiktig och hellre ta bort för lite av den torra hårda huden än för mycket. Om du upprepar detta regelbundet kommer du att se förbättring över tid. Sedan är det dags för tånaglarna: fila och trimma nagelband samt lägga på nagelolja. Slutligen smörjer du in hela foten med en rik kräm. Produkter för din hemmabehandling kan du bland annat hitta online.