Hårvård för män

Det är minst lika viktigt för män att ta hand om sitt hår som det är för kvinnor, oavsett hur lite eller mycket hår du har. Rätt typ av produkter och grundläggande kunskap kring hårvård är allt som behövs för att få ett friskare och mer välmående hår. Det bästa är att det inte ens behöver ta särskilt lång tid när det görs på rätt sätt.Snygg i håret

Vanliga misstag

Både män och kvinnor gör de mest grundläggande misstagen när det gäller hårvård, vissa mer eller mindre allvarliga. Gemensamt för alla hårtyper är att stress och dålig skötsel av håret sliter på topparna och håret. Mår inte kroppen bra mår heller inte håret bra och detta syns mer tydligt än vad du kanske tidigare trott. Bra kost och stabil sömn är bara några av förutsättningar för att håret ska må bra. Stress är inte heller bra för håret. På Måbras hemsida kan du läsa om de vanligaste misstagen vi gör som skadar håret, och tips på hur vi kan rätta till dem.

Produkter

Basprodukter som du behöver i badrummet är såklart schampo och balsam. Förutom dessa finns ett stort utbud av hårprodukter speciellt anpassade för män med allt ifrån gelé, spray, vax och olika typer av kammar eller borstar. Viktigt är att du använder produkter anpassade efter din hårtyp och vårdar din hårbotten.

Trött på hår?

Minst underhåll innebär förstås ett rakat huvud. Men det betyder inte att ingen skötsel alls krävs. Rakar du huvudet är det viktigt att du använder dig av bra rakhyvlar som rakar jämnt och fint samt att du alltid skyddar ditt bara huvud med solskyddsmedel. En återfuktande kräm är också något du bör använda för att undvika att hårbotten blir torr fnasig. Bra produkter för den som vill ha en renrakad skalle kan du hitta bland annat på Sliqhaq.se.

Slutligen…

Vårda ditt hår som du vårdar din kropp. Precis som att huden behöver rengöras och återfuktas, behöver även ditt hår vårdas med samma omtanke. Om du är osäker på vilken typ av vård som passar just din hårtyp är det smartaste alternativet att rådfråga din frisör eller en hårspecialist. Ta hand om ditt hår!