Ta hand om fötterna

Det är viktigt att du tar väl hand om dina fötter. De behöver alltid vara i bästa skick för att inte leda till problem. Det finns mängder av olika besvär och sjukdomar som dina fötter kan drabbas av, dessa kan till exempel vara fotsvamp, förhårdnader, liktornar, fotvårtor, hammartå, hälsporre, Hallux Valgus, nagelsvamp, spruckna hälar.Friska fötter

Hallux Valgus

Just Hallux Valgus uppkommer bredvid stortån och utgör ofta en benig knöl. Denna bildas på grund av att stortån rör sig mot den andra tån och antingen måste gå över eller under denna. Mer om den här åkomman kan läsas på Vårdguiden.En rad olika lindrande produkter för Hallux Valgus går att hitta hos olika webbutiker. Dessa kan vara till exempel tåspridare, tåringar, tåskydd och tåtuber. Där finns även bandage och mjuka skydd av olika typer att köpa. Dessa produkter bidrar till att reducera de besvärande symptomen och minskar trycket från skon.

Vårdande produkter

Det finns en stor mängd olika produkter som hjälper dig ta hand om dina fötter och det är en bra idé att investera i åtminstone ett par. Mjukgörande lotion för flera olika behov, fotfilar, fotbad, och nagelvårdsprodukter kan vara till hjälp vid besvär. Deodoranter och sprayer som håller dina fötter torra och fräscha finns också att få tag i, det finns till och med så kallade deosulor.

Många steg

Under vårt liv kommer vi att ta många steg, ända upp till 15 000 dagligen, vilket alltså totalt innebär flera hundra miljoner steg. Det är med andra ord mycket viktigt att du sköter om dina fötter och håller utkik efter förändringar eller värk. Om till exempel dina fötter visar tecken på pronation och supination när du står på stället, är det sannolikt att fotbesvär redan har framkommit eller att de kommer att uppstå i en snar framtid.